Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Sztarenki reagált az oktatás felfüggesztését elrendelő SZFE kuratórium döntésére

Létrehozva:

“Töröld magad a Színművészeti Főiskola hallgatói köréből, a közös osztályfotóból” – kéri a kuratórium elnökét.

Mint korábban írtuk, felfüggeszti az oktatási tevékenységet a Színház- és Filmművészeti Egyetemen az alapítvány kuratóriuma. Mindez a kuratórium pénteki körleveléből derült ki, amelyet az SZFE honlapján tettek közzé, a levelet Rátóti Zoltán, a kuratórium tagja írta alá. 

Az SZFE hallgatói és oktatói viszont vasárnap bejelentették, hogy ennek ellenére ők kitartanak, folytatják a munkát, amihez joguk van: tanulni és tanítani akarnak.

Sztarenki Pál színész-rendező hétfőn a szinhaz.online-nak eljuttatott nyílt levelében reagált a felfüggesztés hírére. “Nocsak: RÁTÓTI ZOLTÁN MAGYAR SZÍNÉSZ ELRENDELTE AZ OKTATÁS FELFÜGGESZTÉSÉT AZ SZFE-ÉN! Hittétek volna valaha is ezt a mondatot, ezt a hírt, volt Főiskolás társaim?!” – kezdi az írást.

Majd felsorolja, hogy jelenleg Rátóti a Nemzeti Színház stratégiai igazgatója, a Magyar Művészeti Akadémia elnökségi tagja, a Nemzeti Színház színésze, a Színház-és Filmművészeti Alapítvány kurátora, és e tisztségek birtokában „ez igencsak szánalmas, pocsék és méltatlan antré, bárhova is igyekszel, bárhová/bármibe is léptél bele”.

Sztarenki úgy véli, hogy számukra, volt iskolatársak, a közös Alma Mater tagjai számára „most árultad el a Színészesküdet, a Mestereidet, az osztálytársaidat!”

Az írás végén annyit kér Rátótitól, hogy törölje magát a Színművészeti Főiskola hallgatói köréből, a közös osztályfotóból, „s ne rombold annak valós tekintélyét a jelenlegi személyeddel és pillanatnyi funkcióddal.”

 

Legnépszerűbb cikkeink