Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Nem segít Kincses az állami kórházak vezetőinek kiválasztásában

Létrehozva:

A MOK szerint sürgetőbb feladatai vannak.

„A megtisztelő felkérés ellenére” nem vesz részt a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke, Kincses Gyula annak a javaslattevő bizottságnak a munkájában, ameyet az állami kórházak vezetőinek kiválasztására hoztak létre október 30-án – adta hírül a szervezet. Mint írták, erről már Pintér Sándor belügyminisztert is tájékoztatták. Arról, hogy Kincses lemondja a részvételt, a MOK elnöksége határozott.

Az elnökség jelenleg elsődleges és sürgős feladatának az új jogviszonyt meghatározó törvénnyel és végrehajtási rendeleteivel, a háziorvosi rendszer, az alapellátó gyermekgyógyászat és fogászat jövőjével, valamint a járványhelyzettel kapcsolatos teendőket tartja” – hangsúlyozták a hétfő reggel megjelent közleményükben.

A kormány a Magyar Tudományos Akadémia képviselőjének vezetésével kért fel javaslattevő bizottságot az állami kórházak vezetőinek kiválasztására. A testületbe meghívták Müller Cecília országos tiszti főorvost is.

Az MTI úgy tudja, hogy a bizottság tagja lesz Oberfrank Ferenc, az MTA Titkárság köztestületi igazgatója, Bedros J. Róbert miniszterelnöki megbízott, és Szócska Miklós, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati kar dékánja.

Legnépszerűbb cikkeink