Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

Korlátozásellenes párttá alakítja a Brexit Pártot Nigel Farage

Létrehozva:

Átalakítja az Egyesült Királyság európai uniós kilépését támogató Brexit Pártot az azt vezető Nigel Farage, az új politikai erő a koronavírus feltartóztatása érdekében elrendelt korlátozások elleni harcot tűzi zászlajára.

A Reform UK nevű párt a kormány által elrendelt lezárások helyett a legsérülékenyebb csoportok védelmére fókuszálna, a társadalom többi részében a nyájimmunitás mielőbbi kialakulását tartaná kívánatosnak – közölte Farage, hozzátéve, hogy már leadta a névváltoztatást kérelmező papírokat a választási bizottságnál.

“A reform pártjaként akarunk ismertté válni. A név tükrözi az ambíciót” – közölte.

Boris Johnson brit miniszterelnök szombaton bejelentette, hogy jövő csütörtöktől négy hétre újból csaknem teljes – noha a tavaszinál több szempontból lényegesen enyhébb szigorúságú – zárlat lép életbe Angliában a koronavírus terjedésének megfékezése végett.

Az Egyesült Királyságban regisztrálták a járványban az ötödik legmagasabb halálozási adatot a világon az Egyesült Államok, Brazília, India és Mexikó után.

A legradikálisabb brit EU-ellenes erőnek számító Brexit Pártot a tavalyi év elején alapította Nigel Farage, akinek nagy szerepe volt abban, hogy a szigetország lakosságának szűk többsége a közösség elhagyására szavazott a 2016-os referendumon.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink