Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Elérkezett az idő: felszedik a műfüvet az Andrássy úton

Létrehozva:

Fotó: Merész Márton

Eltávolítják az Andrássy úton a járda melletti részekről a korábban odatelepített műfüvet, helyére évelő növények kerülnek majd.

Korábban is foglalkoztunk az Andrássy úton lévő műfű problémájával, most végre elérkezett az idő, hogy igazi füvet kapjon Budapest egyik legszebb útszakasza. 

Az Oktogonnál hétfőn közösen „tépte fel” egy részen a műfüvet Karácsony Gergely főpolgármester, Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes, Soproni Tamás (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) VI. kerületi polgármester, Temesvári Szilvia (Párbeszéd), Terézváros környezetvédelemért felelős alpolgármestere, valamint Zakar András, a Főkert vezérigazgatója.

Karácsony Gergely arról beszélt, hogy a főváros és Terézváros közösen vallja, hogy Budapest belvárosát zöldíteni kell. Az Andrássy úton a műfű miatt elkezdtek pusztulni a fák, ezért azt el kell távolítani. Továbbá a kipusztult fák helyére újakat ültetnek majd.

A főpolgármester úgy fogalmazott, ma már minden politika zöldnek kívánja bemutatni magát, és ilyenkor nagy veszély a „zöldre festés politikája”, amely bármilyen beavatkozást „zöld maszlaggal” önt le. „A zöldre festés igazi szimbóluma a zöld műfű” – mutatott rá Karácsony Gergely.

Soproni Tamás elmondta, a fővárossal együttműködésben megújítják az Andrássy utat és visszaadják azt az embereknek. Ennek egyik része, hogy a zöldet újra rendbe hozzák, és szimbolikus lépésként feltépik a műfüvet. Soproni elmondta, hogy a kerületi önkormányzat a Főkerttől megrendelt egy, az Andrássy úti faültetésre és növényvédelemre vonatkozó tanulmányt.

Temesvári Szilvia arról beszélt, hogy Terézváros zöldítésének egy ikonikus állomásához érkeztek, elkezdik műanyagmentesíteni az Andrássy utat. Mint mondta, a kerület előző, fideszes vezetése a főváros akkori vezetésével együtt hagyta, hogy a műfű alatt a fák gyökerei szétrohadjanak.

 

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink