Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Egynapos sebészeti egységet építenek Kecskeméten

Létrehozva:

Képünk illusztráció / Forrás: Shutterstock

Mintegy 2 milliárd forintos beruházással egynapos sebészeti ellátást biztosító egység épül a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház kecskeméti telephelyén.

Az intézmény hétfői, az MTI-hez eljutatott közleményében azt írták: az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program finanszírozásában csaknem 11,5 milliárd forint összegű fejlesztéssel alakítanak ki egynapos sebészeti részlegeket országszerte: 17 fekvőbeteg-ellátó intézmény 19 helyszínén. 

A részlegek multifunkcionálisak, legalább négy szakmát érintenek. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által indított beruházásban a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház kecskeméti, Nyíri úti telephelyén egy kétszintes, csaknem háromezer négyzetméteres, egynapos sebészeti ellátást biztosító egység épül, amely várhatóan 2022-re készül el. 

A szakmai, infrastrukturális és eszközfejlesztések eredményeképpen rövidül a kórházban eltöltött idő és jelentősen csökken a kórházi fertőzések száma. Az egynapos sebészeti beavatkozások számának emelésével növekszik majd a műtét után 24 órán belül távozó betegek aránya, továbbá költséghatékonyabbá válik az aktív ellátás – olvasható a tájékoztatóban.

 

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink