Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Gerstenfeld: gyakoriak a nyelvi bántalmazások és szélsőséges uszítások Izraellel szemben

Létrehozva:

Képünk illusztráció/Forrás: Shutterstock

Gerstenfeld szerint a nyugati kultúrának évszázadok óta része az antiszemitizmus.

“Valószínűleg hosszú időbe telik, mire sikerül lehalkítani az Izrael-ellenes hangokat Nyugaton. Az országunkat érő bujtogatások több irányból származnak” – mondta Dr. Manfred Gerstenfeld a Jeruzsálemi Közügyek Központjának emeritus elnöke a Neokohnnak.

Gerstenfeld szerint a nyugati kultúrának évszázadok óta része az antiszemitizmus, aminek egyik mostani megjelenési formája az Európai Unió igazságtalan fellépéseiben is tükröződik. “EU még mindig képes szemet hunyni a szélsőséges palesztin bűncselekmények, valamint a társadalmukat átható halálkultúra felett”- mondta.

Gerstenfeld gyakoriak tartja a nyelvi bántalmazásokat és szélsőséges uszításokat Izraellel szemben a nyugati média, a politikusok, szakszervezetek, akadémiai és egyházi vezetők részéről.

A Jeruzsálemi Közügyek Központjának emeritus elnöke utalt rá, hogy Izrael negatív megítélése kapcsán a palesztinoknak nagy a szerepe. Több tanulmány kimutatta, hogy az európai lakosság körében létezik egy masszív vélekedés, miszerint Izrael „a palesztinokkal náciként bánik” vagy „célja a palesztinok megsemmisítése”. Több tízmillió európai hiszi ezt” – mondta.

“Az izraeli kormány eddig nagyon hanyagul és inkompetens módon küzdött az országot érő verbális támadásokkal szemben. Az Ábrahám-egyezmény most lehetőséget biztosít az izraeli kormány számára ahhoz, hogy felegyenesedjen és elkezdjen harcolni ezek ellen is, noha nehezen várható el a kormányzati minisztériumok bürokratáitól, hogy mielőbb felismerjék az ebben rejlő lehetőségeket”- mondta a Jeruzsálemi Közügyek Központjának elnöke. Gerstenfeld viszont nem hisz benne, hogy az Ábrahám-egyezmény miatt sokat javulna Izrael nemzetközi megítélése.

Legnépszerűbb cikkeink