Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Cukiságbombát dobott le az állatkert erre a novemberi vasárnapra

Létrehozva:

Forrás: Fővárosi Állat- és Növénykert, Fotó: Bagosi Zoltán/FÁNK

Két kisfilmet is feltöltött Youtube-csatornájára a Fővárosi Állat- és Növénykert. Az egyiken a pusztai macskákat, a másikon Gubát a hangyászbébit csodálhatjuk meg.

Az Állatkert legújabb kisfilmje a manulokat, azaz pusztai macskákat mutatja be. Ezek az állatok valamivel nagyobbnak látszanak, mint a házi macskák, de ennek legfőbb oka a dús szőrzet, aminek nagy hasznát veszik a hideg sztyeppei telek idején.

A pusztai macskák Ázsia belsejében, a Kaukázustól Kínáig terjedő területen őshonosak. Gyakran hívják őket manulnak is mongol nevük (manuul) után, és sokszor emlegetik Pallas-macskaként is a fajt felfedező természettudós, Peter Simon Pallas tiszteletére. Az Állatkert 2013 óta foglalkozik ezzel az érdekes macskafélével. Borsó (azaz Borsika) és Bohus 2019 óta élnek együtt.

Az Állatkertben a manulok képviselik a kisebb testű macskaféléket, de férőhelyük szomszédságában háromféle nagymacskát is bemutatnak: perzsa leopárdot, szibériai tigrist és indiai oroszlánt is.

 

Az Állatkert legifjabb sörényes hangyásza, Guba július elején született, így nemsokára négy hónapos lesz. Még most is minden idejét anyukájával, Isabelával tölti. Guba néhány éven belül már a harmadik budapesti születésű hangyászkölyök.

A kisfilmben a július elején született sörényes hangyász kölyök, Guba mindennapjaiból kapunk egy kis mozgóképes ízelítőt, egyik gondozójuk jóvoltából. A most már csaknem négyhónapos állat még mindig nagyon „anyás” szinte sohasem tágít anyukája, Isabela mellől, sőt, ha csak lehet, mindenhová cipelteti magát.

Érdemes személyesen is megcsodálni őket, különösen most, hogy az őszi szünet végéig, azaz november 1-ig a 18 éven aluliak a szokásos gyermekjegy árának kevesebb, mint a feléért látogathatják az Állatkertet.

 

Legnépszerűbb cikkeink