Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Leukémiás lett az ötéves Richárd, már száz ember ajánlotta fel a városban, hogy vért ad neki

Létrehozva:

Forrás: Shutterstock

A szovátai Szakács Kádár Richárdot három héttel ezelőtt diagnosztizálták leukémiával, most a Marosvásárhelyi Sürgősségi Klinikai Kórházban kezelik – írja a Székelyhon.

Szakács Kádár Vilmos, a kisfiú apja a lapnak elmondta: „Richárd jelenleg nagycsoportba jár az óvodában. Egy vidám, pörgős, társaságkedvelő fiúcska. Nagyon oda van a vonatokért és a robotokért, mindig ilyen játékokkal játszik. Két testvére van, Patrik, aki hároméves és Brigitta, ő 11 hónapos. 

Az ötéves Richárd megbetegedése miatt nehéz helyzetbe került a család. A taxisként dolgozó apa főnöke, Grünesz Csaba úgy érezte, hogy kötelessége segítenie a családon, ezért adománygyűjtést szervezett.

A szovátaiak egy emberként álltak a kisfiú és családja mellé, több szervezet is segíti őket, éttermek, szalonok, de cégek is felajánlották, hogy egyes szolgáltatások árát a kisfiú kezelésére fordítják. Díjmentes szállítás a véradóknak, Grünesz Csaba a véradományozást is próbálta minél jobban megszervezni. Több autó is indult Szovátáról Marosvásárhelyre és elvitte vért adni az önkénteseket. „Richárdnak hirtelen 100 ember ajánlotta fel, hogy vért ad, ezért megpróbáltuk felosztani, hogy hetente 5-6 személy menjen, mert úgy ajánlották, így a legjobb. Minden héten mennek autók, kisbuszok, viszik az embereket segíteni.” 

Legnépszerűbb cikkeink