Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Saját csűrjébe zárta be egy fiú a 83 éves bácsit

Létrehozva:

A képen az a csűr látható, ahová a vádlott bezárta a sértettet. Forrás: ugyeszseg.hu

Soron kívül állítják bíróság elé azt a 17 éves fiút, aki előbb kirabolt egy idős férfit Nagyecseden, aztán bezárta a csűrbe.

A fiú régóta ismerte az idős, egyedül élő férfit, akinél korábban alkalmi munkákat is végzett. Idén október 6-án azzal a céllal indult el otthonról, hogy pénzt fog szerezzen a  83 éves sértettől. 

A kert felől közelítette meg a házat, belopakodott az udvarra, ahol azt látta, hogy idős ismerőse a ház teraszán reggelizik. A bácsi kérdőre vonta a fiút, aki erre rögtön pénzt követelt tőle, majd megfogta férfi nyakát, és lerántotta a földre. Az idős ember száját a fiú a saját pulóverével fogta be, majd az udvar hátsó részén lévő csűrhöz vonszolta, miközben azzal fenyegette, hogy megöli. A vádlott elvette a sértett telefonját és kulcscsomóját, majd bezárta a csűrbe, és még a lakatot is rányomta az ajtóra. Az idős embert a szomszédja szabadította ki.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével, és aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolja a fiút.

Legnépszerűbb cikkeink