Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

Nyomoznak a tunéziai hatóságok a késeléses gyilkosság ügyében

Létrehozva:

Képünk illusztráció / Forrás: Needpix

Emellett elítélik a terrorizmust, és a szélsőségek minden formáját.

Tunézia csütörtökön határozottan elítélte a nizzai Notre-Dame-bazilikában aznap elkövetett terrortámadást, és bejelentette, hogy vizsgálatot indít a gyanú alapján, amely szerint a támadó tunéziai állampolgár, írja az MTI.

Több forrásból is közölték, hogy a merénylő, aki a reggeli órákban késsel támadt a bazilikában tartózkodó három emberre, egy idős nőt lefejezett, a sekrestyést és egy másik nőt halálosan megsebesített, tunéziai bevándorló, aki október elején Franciaországba. A férfit a rendőrség megsebesítette és őrizetbe vette. “Tunézia határozottan elítéli a nizzai terrorista incidenst és szolidaritását fejezi ki a francia kormánnyal és néppel” – áll a tuniszi külügyminisztérium közleményében.

Az állásfoglalás elutasította a terrorizmus és a szélsőségesség minden formáját, ugyanakkor óvott a vallások ideológiai és politikai kihasználásától, egyidejűleg minden kapcsolatot a vallás és a terrorizmus között – áll a közleményben. Tunézia vizsgálatot is indított az ügyben a gyanú alapján, hogy tunéziai férfi követett el egy terrorcselekményt az ország határain kívül. A nyomozás folytatódik – jelentette ki Mohszen Dali tuniszi főügyészhelyettes.

Legnépszerűbb cikkeink