Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Éjszakai kijárási tilalmat vezettek be Philadelphiában a rablások és fosztogatások miatt

Létrehozva:

Az erőszak elharapódzása miatt éjszakai kijárási tilalmat hirdettek szerda estétől  Pennsylvania legnagyobb városában, Philadelphiában.

A döntést a város demokrata párti polgármestere, Jim Kenney jelentette be, miután hétfő délutántól a várost eluralták a rablások, a fosztogatások és a gyújtogatások. Ezekre azt követően került sor, hogy hétfőn délután a rendőrök lelőtték a késsel hadonászó, és a felszólítás ellenére is a rendőrök felé közelítő 27 éves Walter Wallace afroamerikai férfit.

A rendőrség közlése szerint hétfő este óta több mint 170 embert tartóztattak le fosztogatások és gyújtogatások gyanújával, és az erőszakcselekményekben 53 rendőr megsebesült. A város vezetői szerint legalább ezren vettek részt a boltok és üzletek feltörésében és kifosztásában. Ezek az emberek nem tesznek egyebet, mint elprédálják az értékes erőforrásainkat – jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Danielle Outlaw, philadelphiai rendőrfőnök. A kialakult helyzetet az elharapódzott törvénytelenség állapotaként minősítette és ítélte el.     Donald Trump amerikai elnök Nevadában kampányolva a rend és a törvényesség helyreállítását sürgette, és szörnyűségesnek nevezve a helyzetet, felajánlotta a városnak a szövetségi kormány segítségét.

Elítélte az erőszakot a demokraták elnökjelöltje, Joe Biden is. Újabb fekete élet veszett el Amerikában – fogalmazott, hozzátéve, hogy „elfogadhatatlan, hogy az országban egy mentális egészségügyi probléma halállal végződjék”. Az agyonlőtt Walter Wallace anyja ugyanis úgy nyilatkozott a Philadelphia Inquirer című lapnak, hogy a fia mentális zavarokkal küszködött, és rendszeresen gyógyszereket is szedett. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink