Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

18 ezer napi fertőzött mellett is elégedett Putyin az intézkedésekkel

Létrehozva:

Képünk illusztráció/Forrás: Orosz elnöki hivatal/Kremlin.ru

Az év vége felé pedig indul szerinte a lakosság tömeges oltása.

Oroszország nem készül országos karantén bevezetésére a koronavírus-járvány miatt, a hatóságok által bevezetett intézkedések hatékonynak bizonyultak – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök egy csütörtöki virtuális befektetési fórumon, miközben az újonnan kimutatott fertőzések száma újabb rekordot döntött, és megközelítette a 18 ezret, írja az MTI.

„Nem tervezünk totális korlátozásokat, úgynevezett országos karantént bevezetni, amikor a gazdaság, az üzleti tevékenység gyakorlatilag teljesen leáll” – mondta Putyin.

Megismételte, hogy Oroszország számára az emberek, a családok egészségének védelme jelenti a prioritást. Hozzátette, hogy megítélése szerint Oroszországban sikerült enyhíteni a járványnak a gazdaságra gyakorolt hatását.

Elmondta, hogy a Covid–19 elleni vakcinagyártást a kapacitáshiány hátráltatja. Hozzátette, hogy Moszkva kész az oltóanyag külföldi gyártására.

Az elnök szerint a tömeges vakcináció az év vége felé kezdődhet meg Oroszországban. Azt hangoztatta, hogy mind a két orosz védőoltás, a Gamaleja Intézet Szputnyik V-je, mind a Vektor EpiVacCoronája megfelel a biztonságosság és a hatékonyság követelményének.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője viszont újságíróknak elismerte, hogy Oroszország több régiója a kritikus ponthoz érkezett az új koronavírus elleni küzdelemben.

Mint mondta, a Kreml érzékeli, hogy az egészségügyre maximális terhelés nehezedik a Covid–19 terjedése elleni küzdelemben, és több régióban a rendelkezésre álló kórházi ágyak több mint 90 százaléka már foglalt.

Oroszországban az igazolt új koronavírus-fertőzöttek száma az elmúlt napon 17 717-tel 1 581 693-ra emelkedett a csütörtökön közzétett hivatalos adatok szerint, ami új rekordot jelent a napi növekményben. A terjedés mértéke 1,1 százalékos, az új esetek 26,5 százaléka tünetmentes.

Oroszország a negyedik helyen áll a világon a kimutatott koronavírus-fertőzöttek számát tekintve, az Egyesült Államok (8,6 millió), India (8 millió) és Brazília (5,5 millió) után.

Legnépszerűbb cikkeink