Connect with us

Kiemelt hírek

Magyarország halálozási rátája a legrosszabbak között van Európában

Létrehozva:

Az orvosi kamara szerint a napi több száz halálozás is elképzelhető.

Mára 5,7 főre ugrott Magyarországon az utóbbi két hétben koronavírusban elhunytak száma 100 ezer főre vetítve, ami a csehek extrém, 13,5 fős, majd a belgák 6,8 fős értéke után a harmadik legmagasabb az európai kontinens 31 országa között – derül ki az Európai Betegségmegelőzési és Kontroll Központ (ECDC) adataiból. Az orvosi kamara tegnap már határozottan szorgalmazta a szigorúbb korlátozásokat, de a kormány egyelőre nem szigorít.

Ugyanebben az adatbázisban Magyarország „csak” a huszadik helyen áll az új fertőzöttek számát illetően – szúrta ki a Portfolio. Múlt hétig csak heti 70 ezer tesztet volt képest elvégezni a járványügy, amin belül a pozitivitási arány már 15% fölé nőtt. Ezek a számok már érzékeltették, hogy valójában csak kevés ténylegesen fertőzöttet talál meg a rendszer.

A halálozások száma viszont intő jel arra, hogy valójában sokkal erősebb a járvány, mint ami a fertőzöttségi számokból látszik. Ezért és a kórházi ellátottak számának gyors emelkedése miatt kongathatta meg a vészharangot tegnap a Magyar Orvosi Kamara is, amely szerint ha nincsenek azonnal szigorító intézkedések, akkor sajnos napi több száz fős halálozási számokhoz fog vezetni a járvány további durvulása.

Legnépszerűbb cikkeink