Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Kövér: A fiatalok gondolkodása, értékrendje összezavarodik a felgyorsult világban

Létrehozva:

Azok pedig, mondta a házelnök, akik nem akarnak gyermeket vállalni, az önfelszámolás útjára lépnek.

Márpedig az egy megfellebbezhetetlen igazság, hogy a világ azoké, akik teleszülik. Akik nem akarnak gyereket vállalni, azok az önfelszámolás útjára lépnek. Nehéz azokkal vitatkozni, akik ezt nem értik, és talán nem is érdemes, de nekünk meg kell kísérelni a lehetetlennek látszót: megállítani és visszafordítani a magyar nemzetet a demográfiai lejtőn” – mondta Kövér László Cégénydányádon a szon.hu nevű lapnak, miután felavatott egy szobrot.

A házelnök a fiatalokról is szólt, mint mondta, “a világ vészesen felgyorsult, és a fiatalabb korosztályok már egymást sem értik meg feltétlenül, s ez a legnagyobb veszély”, illetve: “nem a nyelvük, hanem a gondolkodásuk, értékrendjük zavarodik össze”. Kövér szerint “ki kell mondjuk azt, hogy gyilkos hazugság, amit a liberálisok harminc éve erőltetnek a közoktatás értéksemlegességéről. A közoktatás kultúrát közvetít, azaz értéket, s hogy mi az érték, azt a közösség dönti el.

Ezt nem kell kitalálnia minden egyes új generációnak, hanem egyszerűen tudomásul kell venni, hogy élni és főleg túlélni csak úgy lehet, hogy az elődeink örökségét visszük tovább”.

Az ellenzékre kitérve úgy fogalmazott: “Sajnos, minden országban, minden korban megvolt a társadalomban az a „zacc”, amit a választók nem engedtek a közéletbe, a hatalomba főleg nem, ám ha valamilyen felfordulás nyomán mégis oda került – lásd 1918–1919-et –, abból nemzeti sorstragédia lett. Ezek a parlamenti képviselők a mindent felforgató agresszivitásra, irigységre építenek, amivel száz éve is pünkösdi királyságra jutottak a kommunista, anarchista mozgalmak, s aminek az lett a következménye, hogy 133 nap után az ország romokban hevert”.

A nyugattal való kapcsolatról pedig azt mondta, “hosszú ideig hittünk abban, hogy Közép-Európának fel kell zárkóznia Nyugat-Európához, mert egyfajta „relatív, történelmi elmaradottság” jellemzi a térségünket. Az eltelt harminc évben aztán a „fejlett Nyugat” felől egy sor abnormalitással szembesültünk, s nyilvánvalóvá vált, hogy mások vagyunk”.

 

Legnépszerűbb cikkeink