Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

Hegyi-Karabah: civil áldozatai vannak a legújabb azeri rakétatámadásnak

Létrehozva:

Egy halottja és több sebesültje van a polgári lakosság körében az azerbajdzsáni fegyveres erők által kedden Hegyi-Karabah ellen végrehajtott rakétatámadásnak – közölte szerdán a jereváni kormány sajtószolgálata.

“Az ellenség BM-30 Szmercs rakétavetővel lövi Susa városát. Egy civil halottja és több sebesültje van a támadásnak” – írták a közleményben a hegyi-karabahi rendkívüli helyzetek állami szolgálatára hivatkozva.

A jereváni közlemény szerint az azeri tüzérség Hegyi-Karabah fővárosát, Sztepanakertet is lőtte.

A térségben szeptember 27-én éleződött ki a feszültség, és újultak ki a harcok a szemben álló felek között. Mindkét oldal halottakról és sebesültekről, köztük civil áldozatokról tájékoztatott. Azóta háromszor kötöttek tűzszüneti megállapodást, de ezt szinte azonnal megsértették, amiért a felek egymást hibáztatták.

Baku és Jereván között 1988 februárja óta vita tárgya a többségében örmény lakosságú terület hovatartozása. Hegyi-Karabah akkor bejelentette, hogy kiválik az Azerbajdzsáni Szovjet Szocialista Köztársaságból. Az 1992-1994 közötti örmény-azeri háború nyomán Azerbajdzsán elvesztette ellenőrzését a terület és további hét szomszédos körzet felett.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink