Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Alig büntetett kormánypárti politikusokat Kövér

Létrehozva:

Forrás: Orbán Viktor hivatalos Facebook oldala

A házelnök előszeretettel osztogatja a büntetéseket, de főleg ellenzéki politikusoknak. 

2010 óta összesen 79 millió forintnyi büntetést szabtak ki képviselőkre, elsősorban ellenzéki politikusokra, ugyanis ennek az összegnek mindössze 0,56 százalékát kellett a kormánypártiaknak befizetniük – írja szerdai számában a Népszava. Ez persze azzal is magyarázható, jegyzi meg a lap, hogy a fideszes kétharmad nyomasztó súlyával szemben az ellenzék csak úgy tud látványosan tiltakozni, ha megszegik a szabályokat. Amikor a túlóratörvény miatt 2018 decemberében elfoglalták az elnöki pulpitust és megpróbálták megakadályozni a törvény elfogadását, sok képviselő kapott büntetést, összesen több mint 40 millió forintot.

De ebben a parlamenti ciklusban csak Jakab Pétert 5,7 millió forintnyi fizetéstől fosztották meg. Kövér László házelnök csak azért több mint 4,4 millió forintot szabott ki a Jobbik elnökére, mert egy zsák krumplit próbált Orbán Viktor miniszterelnöknek adni az Országgyűlésben. Ezzel Jakab lett a legjobban büntetett parlamenti képviselő, megelőzve a 2,5 millió forintnál járó párbeszédes Tordai Bencét.

A képviselőnek a büntetést a fizetéséből vonják le, így a szabályok szerint egy ideig csak minimálbérnyi juttatást kaphat Jakab. – Osztunk szorzunk a feleségemmel, és mint mindent, úgy ezt is meg fogjuk oldani. A feleségem tudja, hogy amit a fejembe veszek, azt véghez viszem – reagált a Népszavának Jakab Péter.

 

Legnépszerűbb cikkeink