Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Ismét hétezer fölött a koronavírusos betegek száma Ukrajnában

Létrehozva:

koronavírus

Szombatra hétezer feletti új megbetegedést és több mint száz halottat regisztráltak, akik a koronavírus miatt vesztették életüket Ukrajnában. Az egészségügyi miniszter szerint kórházba is számos beteget kellett szállítani.

A nemrég közölt adatok azt mutatják, hogy a 7014 új esettel együtt már összesen 337 410 az igazolt fertőzöttek száma. A 125 újabb halálos áldozattal pedig 6289-re ugrott fel az elhunytak száma. 139 755-en már kigyógyultak a vírusból, jelenleg az aktív fertőzések száma 191 366.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter szokásos napi tájékoztatóján hangsúlyozta, hogy előző nap is rettentesen sok, 1058 beteg került kórházba a vírussal, illetve annak gyanújával. A betegágyak leterheltsége országos 61 százalékon áll, 505-en vannak lélegeztetőgépen.

Az UNIAN hírügynökség hozzáfűzte, hogy minden jel szerint vészesen fogynak a szabad ágyak a koronavírusos betegek ellátására kijelölt kórházakban. Mi több, az egészségügyi dolgozók tömegesen mondanak fel, és több helyen nem is tudják elvégezni az oxigénterápiás kezeléseket.

(MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink