Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Szlovákiában érkezik a kijárási tilalom

Létrehozva:

Forrás/Shutterstock

November 2-tól. És hétfőtől egy hónapra bezárnak az iskolák.

Szlovákiában a koronavírus-járvány megfékezése érdekében hétfőtől egy hónapra bezárnak az iskolák. Már szombaton kijárási tilalom lép életbe a járvány által leginkább érintett négy északi járásban, majd november 2-tól két hétig ez az egész országban érvényes lesz – döntött csütörtökön Pozsonyban az országos válságstáb, írja az MTI.

Igor Matovic kormányfő az ülés utáni sajtótájékoztatón leszögezte: az intézkedések célja megfékezni a koronavírus-járvány terjedését Szlovákiában.
A november 2-tól két hétre elrendelt országos kijárási tilalom alól kivételt képeznek azok a személyek, akik friss negatív koronavírus teszttel rendelkeznek. Az első héten ez nem lehet régebbi dátummal, mint október 30-a, míg a második héten november 6-a.

A kijárási tilalom alatt az emberek egyebek között csak a lakhelyükhöz legközelebbi élelmiszerboltokat vagy gyógyszertárakat kereshetik fel.

Marek Krajcí egészségügyi miniszter szerint a szlovákiai járványhelyzet alakulása rosszabb, mint a csehországié. A tárca vezetője állítását a két szomszédos ország járványhelyzete adatainak összevetésével is szemléltette.

A válságstáb megerősítette a kormány döntését, amely szerint a következő hétvégeken letesztelik az ország egész lakosságát.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink