Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Piqué szerint stadiont érdemel Messi

Létrehozva:

Gerard Piqué, az FC Barcelona középső védője nagyon szomorú amiatt, ahogyan klubja Lionel Messi távozási szándékához hozzáállt, és a La Vanguardiának adott nyilatkozatában emellett arról is beszélt, hogy az argentin játékos nevét kellene viselnie a felújításra váró stadionnak.

„Ő olyan játékos, aki nagyon sokat tett a klubért 16 év alatt. (…) Köteles vagy megállapodni vele. Elfogadhatatlan, hogy a két fél ilyen távol legyen egymástól” – vélekedett a 33 éves, 102-szeres spanyol válogatott labdarúgó.

Szerinte Messi eleget tett ahhoz, hogy joga legyen eldönteni, menni akar-e.

„Ha én lettem volna az elnök, másként viszonyultam volna ehhez” – utalt arra, hogy a klub, illetve annak vezetője, Josep Maria Bartomeu ragaszkodott a 700 millió eurós kivásárlási ár megfizetéséhez.

A hatszoros aranylabdás, vb-ezüstérmes argentin támadó a rosszul sikerült előző idény után, augusztusban jelezte, hogy távozni akar, de nem engedték el.

Piqué szerint felháborító, hogy a világ legjobb játékosa, akinek olyan sokat köszönhet a klub, egy nap arra ébred, menni akar, mert úgy érzi, nem hallgatják meg őt.

„Azon gondolkodom, hogy fordulhat ez elő – folytatta. – Mi történik? Leo mindent megérdemel. Az új stadionnak az ő nevét kell viselnie, és csak azután jöhet a szponzornév.”

A világ és Európa-bajnok védő – aki kedden hosszabbította meg a szerződését 2024 nyaráig – ezzel együtt úgy érzi, hogy az elvetélt klubváltás után Messi most jól érzi magát.

„Nagyon benne van a dolgokban, nagyon lelkes. Visszatükrözi az öltözői hangulatot, ha jól érzi magát, mindenki derűs” – tette hozzá.

A 33 éves Messi szerződése jövő nyáron jár le Barcelonában.

A Camp Nou és környezetének felújítása – melynek 2017-ben kellett volna elindulnia, hogy 2021-re befejeződjön – még alig kezdődött el.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink