Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Újra feltörték Trump Twitter-fiókját

Létrehozva:

Fotó: Evan El-Amin / Shutterstock

Úgy tűnik, az elnök komolyan gondolta, hogy ismét naggyá tenné Amerikát.

Köztudomású tény, hogy Donald Trump aktív Twitter-felhasználó. Az amerikai elnök a jelek szerint mégsem nyugtalankodhat sokat a fiókja védelme miatt, annak ellenére, hogy 2016-ban egy holland információ-biztonsági szakértő, Victor Gevers már feltörte az oldalát – írja az Index.

Gevers a napokban úgy döntött, ismét megméretteti magát. A szakértő most a „brute force” módszerét választotta: addig próbálkozott a különböző jelszavakkal, amíg bent nem találta magát Trump fiókjában.

Geversnek egyébként nem kellett sokáig találgatnia, az ötödszöri próbálkozásra ugyanis belépett a fiókba.

A roppant bonyolult jelszó a „maga2020!” volt, amelyből a „maga” kifejezés a Trump által gyakran használt „Make America Great Again” („Tegyük ismét naggyá Amerikát”) kampányszlogenjét jelenti.

Gevers a De Volkskrant című lapnak azt nyilatkozta, hogy arra számított, néhány sikertelen belépési kísérlet után kitiltja a rendszer, de nem így történt. Gevers szerint az, hogy ilyen könnyen be tudott lépni az amerikai elnök fiókjába, azért történhetett meg, mert az elnök olyan alapvető biztonsági intézkedéseket sem alkalmazott, mint a kétlépcsős azonosítás.

A Twitter tagadja, hogy ilyesmi történt volna.

Legnépszerűbb cikkeink