Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

Írországban újra kijárási korlátozás lesz

Létrehozva:

Szerda éjféltől hat hétre ismét jelentősen megszigorítják Írországban a járványügyi korlátozásokat amiatt, hogy az utóbbi két hétben megugrott az új koronavírus-fertőzéses esetek száma.

A járványügyi intézkedési terv legmagasabb, ötödik fokozata lép életbe, miután a napi új fertőzésszám százezer lakosra vetítve átlagosan 261,7-et ért el – jelentette be Michael Martin miniszterelnök hétfőn este, miután aznap 1031 új fertőzöttet regisztráltak.

Írország az első az Európai Unióban, amely újra bevezeti a kijárási korlátozásokat. Ötös szintnél a lakosságot megkérik, hogy maradjon otthon, csupán testedzés és a legszükségesebb vásárlások végett mozduljon ki, de öt kilométernél nem messzebbre. A vendéglátóhelyek csak elvitelre szolgálhatnak ki. Mindenkinek otthonról kell dolgoznia, akinek csak munkája jellege megengedi. Az óvodák, iskolák azonban nyitva maradnak.

A 4,9 millió lakosú Írországban eddig 51 ezer emberről bizonyosodott be, hogy koronavírussal fertőzött, és közülük 1852-en haltak meg. Az ötös szint bevezetésére azért volt szükség, mert hamar megtelhet az összes kórházi intenzív ágy.

 

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink