Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Szexuális zaklatási botrány miatt mondott le Koppenhága polgármestere

Létrehozva:

Nem ő volt az első, a dán radikális baloldal vezetője is hasonló okokból mondott le.

Lemondott Koppenhága zaklatási botrányba keveredett polgármestere, korábban igazságügyi miniszter. Frank Jensen elismerte az ellene felhozott vádakat, majd azonnali hatállyal beadta felmondását hétfőn – írja az Euronews.

A dán fővárost 10 éve vezető politikus egyben a kormányzó szociáldemokrata párt elnökhelyettese is volt. Rövid sajtótájékoztatóján erről a posztjáról is lemondott.

Az 59 éves városvezetőről két nő állította – egyikük a párt korábbi alkalmazottja volt –, hogy egykoron, 2012-ben, illetve 2017-ben molesztálta őt a férfi.

Jensen bocsánatot kért a viselkedéséért, és elmondta: a változó dán társadalom aktív résztvevője kíván lenni. „Eddig egy egészségtelen közösségi kultúra része, maga a probléma voltam, ezután a megoldás szeretnék lenni” – mondta a politikus. Hozzátette: elégedett a Koppenhágában az utóbbi években elért eredményekkel, és nem akar a város fejlődésének útjába állni.

A hónap elején a dán radikális baloldal vezetője, a többszörös szexuális zaklatással vádolt Morten Østergaard mondott le posztjáról.

Legnépszerűbb cikkeink