Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Korlátozás nélkül utazhatnak a magyarok Ausztriába

Létrehozva:

Esztergomban este 11 után is ment a buli, a rendőrök szakították félbe.

Megváltoztak a személyforgalmat érintő beutazási szabályok Ausztriába szombattól, Magyarországról ugyanakkor korlátozás nélkül lehet beutazni Ausztriába, mert Magyarország pozitív jellegű biztonsági kockázati besorolást kapott – idézi az Operatív Törzset az MTI.

Kiss Róbert alezredes hozzátette: egyes országok tekintetében régiós szintű biztonsági kockázati besorolás van érvényben, a járványügyi kockázatot jelentő országokból kizárólag negatív PCR-teszt birtokában lehet Ausztriába utazni. Az alezredes azt kérte: azok, akik külföldre kívánnak utazni, mindenképp tájékozódjanak, hogy biztosított-e a célországba történő beutazásuk.

Vasárnap 55 ilyen intézkedésre volt szükség mert a tömegközlekedésben nem, vagy nem megfelelően viselték a maszkot, amiből 50 figyelmeztetéssel, 5 szabálysértési feljelentéssel zárult. A kereskedelmi üzletekben, közintézményekben és egyéb, a jogszabályban meghatározott helyeken a hétvégén 54-szer intézkedtek, amiből 47 zárult figyelmeztetéssel, 7 pedig szabálysértési feljelentéssel.

A hétvégén 4 vendéglátóhelyen kellett intézkedniük a rendőröknek, mert nem tartották be a korlátozó szabályokat. Egy esetben figyelmeztetést, 3 esetben szabálysértési feljelentést alkalmaztak. Kiss Róbert utóbbiakkal kapcsolatban megjegyezte, péntek éjjel Esztergomban szabálysértési feljelentést tettek, mert egy szórakozóhelyen 23 óra után is kiszolgálták a vendégeket, akik a helyszínen szeszes italt fogyasztottak. Ugyancsak szabálysértési feljelentést tettek Budapest belvárosában két vendéglátóhelyen is. Eddig összesen 64 rendőri intézkedésre volt szükség vendéglátóhelyeken a korlátozott nyitvatartásra vonatkozó szabályok be nem tartása miatt.

Legnépszerűbb cikkeink