Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Legyőzte a Budafok a Diósgyőrt

Létrehozva:

Az újonc Budafok 2-1-re legyőzte a vendég Diósgyőrt a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 7. forduló:

Budafoki MTE-Diósgyőri VTK 2-1 (1-0)

————————————

Budafok, v.: Iványi

gólszerzők: Oláh (17.), Ihrig-Farkas (63.), illetve Drazic (71.)

sárga lap: Vaszicsku (36.), illetve Iszlai (22.), Hasani (40.)

 

Budafok:

——–

Póser – Margitics, M. Nikolic, Vaszicsku, Medgyes – Micsinai, Oláh – Ihrig-Farkas, Kulcsár K. (Lőrinczy, 74.), Szabó M. (Fekete M., 91.) – Kovács D. (Mervó, 88.)

 

Diósgyőr:

———

Danilovic – Polgár, Szűcs K., Hegedűs, Memolla – Márkvárt, Iszlai (Max, 86.) – Hasani (Korbély, 72.), Grozav, Drazic – Ivanovszki

 

Jó iramot és mindkét oldalon két ígéretes helyzetet hozott a találkozó első negyedórája, majd egy szöglet után a hazaiak jutottak vezetéshez. Góljukat a volt diósgyőri Oláh Bálint szerezte fejjel. A folytatásban esett az iram, és sok volt a taktikai szabálytalanság, valamint a technikai hiba is.

A szünet után bátrabb támadó játékot vállalt fel a Diósgyőr, lehetőségei is adódtak, de gólt ismét a hazaiak szereztek: formás kontra lezárásaként Ihrig-Farkas talált be. Percek teltek el, amíg a vendégek magukhoz tértek, de Drazic fejesével sikerült szépíteni, amely további nagy rohamokra sarkallta őket. A hajrára viszont elfogyott a lendület, a budafoki gárda pedig hiba nélkül védekezett, és a lefújásig megőrizte egygólos előnyét.

Az újonc Budafok hatodik találkozójából a harmadikat nyerte meg a bajnoki idényben. A sereghajtó DVTK sorozatban az ötödik bajnoki fordulóban maradt nyeretlen, és egymást követő negyedik vereségét szenvedte el.

(MTI)

Kép: Shutterstock

Legnépszerűbb cikkeink