Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

1474 újabb koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon

Létrehozva:

A járvány második hulláma zajlik Magyarországon.

1474 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid–19), ezzel  46 290 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 33 idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1142 főre emelkedett, 14 088-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 31 060 fő. Az aktív fertőzöttek 31%-a, az elhunytak 41%-a, a gyógyultak 30%-a budapesti. 1712 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 179-en vannak lélegeztetőgépen – jelentette a koronavirus.gov.hu.

A járvány második hulláma zajlik Magyarországon. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsuk, és ne hagyjuk, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat. Ehhez azonban az általános óvintézkedések betartására van szükség.

Egész Európában dinamikusan terjed a vírus, ezért a határellenőrzés és a beutazási korlátozás továbbra is érvényben van, a kormányfő arra kérte a magyar családokat, hogy most ne tervezzenek külföldi síelést. Dr. Müller Cecília országos tiszti főorvos  vasárnapi nyilatkozatában pedig arról beszélt, hogy nem szabad belefáradnunk a koronavírus-járvány kezelésébe, mert legalább annyi van még előttünk, mint amennyi mögöttünk – írta a kormány.

Legnépszerűbb cikkeink