Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Lelőttek Japánban egy medvét, amely megsebesített négy embert

Létrehozva:

Képünk illusztráció/Forrás: Shutterstock

Egy rendőrautót is megrongált. 

Az 1,3 méteres és több mint 100 kilós medve előbb egy 95 éves férfinak és egy 63 éves nőnek okozott súlyos sérüléseket a szigetország középső részén fekvő Isikava kormányzóságban, majd két vadász szenvedett tőle könnyebb sérülést.

Amikor a rendőrök ráakadtak, a ragadozó hátulról nekiment az autójuknak, és karmaival feltépte annak egyik gumiabroncsát.

Az incidens Hakuszan város külterületén, falusias környéken, de a vadon élő medvéknek otthont adó hegyektől távol történt. Már kora reggel jelezték helyi lakosok a rendőrségnek, hogy egy örvös medve ólálkodik az egyik bevásárlóközpont környékén.

A vadállat végül bemenekült egy lakóházba, ahol vadászok lelőtték.

Isikava prefektúrában épp a múlt héten emelték 10 éve először a legmagasabb szintre a medveriadót, miután többen is medvét láttak lakott településeken vagy azok közelében.

Honsú japán főszigeten, amelyen Isikava is található, az örvös medve (ázsiai fekete medve) az egyetlen vadon élő medvefaj. A nagyobb testű barnamedve az északi Hokkaido szigetén fordul elő.

A hét elején emelt szintű medveriadót rendeltek el Niigata kormányzóságban is, miután a kórházban belehalt medvetámadásban szerzett sérüléseibe egy mezőn dolgozó idős asszony.

 

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink