Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Jön a robotdelfin, kérdés, van-e értelme

Létrehozva:

Fotó: Unsplash/Ádám Berkecz

A cél, hogy olyan embereket is visszacsalogassanak, akik az élőállatok fogvatartása miatt nem járnak a tematikus parkokba.

Élethű robotdelfin válthatja fel egy nap a fogságban tartott állatokat a delfináriumokban és egyéb tematikus parkokban – írja az MTI. Az Edge Innovations cég robotfejlesztéssel és speciális effektekkel foglalkozó kaliforniai részlegén kifejlesztett robotdelfin 250 kilogrammos, 2,5 méter hosszú és bőre orvosi tisztaságú szilikonból készült.

A vállalat reményei szerint egy nap a hollywoodi produkciókban is használt élethű robotok fogják szórakoztatni az embereket a különböző parkokban a fogságban tartott vadállatok helyett. Az emberek együtt úszkálhatnának például robot fehér cápákkal vagy a több millió évvel ezelőtti jura időszakban élt hüllőkkel.

Az alapító-vezérigazgató, Walt Conti szerint világszerte jelenleg mintegy 3 ezer fogságban tartott delfint használnak arra, hogy több milliárd dollár bevételt generáljanak, vagyis egyértelmű igény van a delfinek megismerésére. Conti szerint a robotállatokkal talán olyan embereket is vissza lehetne csalogatni a tematikus parkokba, akik épp a vadállatok fogva tartása miatt fordultak el ezektől a helyektől.
Mostanra csaknem 20 európai országban tiltották be vagy korlátozták a vadállatok szerepeltetését a cirkuszokban.

Legnépszerűbb cikkeink