Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Vádat emeltek a dánszentmiklósi emberölés elkövetői ellen

Létrehozva:

A két férfi és a nő halálra verte egyik ismerősét, majd felgyújtotta a holttestet tavaly júniusban Dánszentmiklóson – közölte a megyei főügyész szerdán az MTI-vel.

Szabó Ferenc közleménye szerint az egyik vádlott és a nála lakó férfi összeszólalkozott, amelynek során a sértett egy késsel fenyegette lakótársát. A férfi ezt elpanaszolta a testvérének, aki vele együtt elindult, hogy ezt számonkérje a sértettől.

A férfi a házba érve kirángatta az alvó sértettet az ágyból, többször megütötte a testén és a fején, majd kihúzta az udvarra, kezénél fogva felkötötte egy fa ágára, és hosszú ideig verte. Testvére eközben a házban italozott, majd a bántalmazás után mindketten magára hagyták az akkor még lélegző, kikötözött férfit.

Másnap a testvérpár holtan találta a sértettet. Levágták a fáról, egyikük élettársa segítségével felgyújtották a holttestet, majd egy takaróval lefedték az elszenesedett testet, és távoztak – ismertette a főügyész a vádiratot.

Hozzátette: a füstölgő takaróra az egyik szomszéd figyelt fel, és kihívta a hatóságokat.

Az ügyészség a bántalmazó ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, a másik férfi ellen segítségnyújtás elmulasztása és emberöléssel kapcsolatos bűnpártolás, a nő ellen szintén bűnpártolás miatt emelt vádat – olvasható a közleményben.

 

Legnépszerűbb cikkeink