Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

Maguk főzik a törökök a likőrt, 44 ember már bele is halt

Létrehozva:

Fitó: Pixabay

Legalább 44 ember halt meg pancsolt szesztől az elmúlt napokban Törökországban, a rendőrség több embert őrizetbe vett és több tonna alkoholt lefoglalt az esettel kapcsolatban – közölte kedden a TRT török állami műsorszolgáltató.

A tájékoztatás szerint október 9. óta legalább 30 ember került kórházba metanol-mérgezés miatt Törökország-szerte, ahol folyamatosan nő az alkohol ára az adóemelések miatt.

A rendőrség 22 embert vett őrizetbe és csaknem 20 tonna etilalkoholt és pancsolt likőrt foglalt le az országszerte tartott razziákon a múlt hét óta – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség. Az Anadolu felvételeket közölt, amelyeken a rendőrök üvegeket és az alkohol előállításához használt eszközöket foglaltak le.

A helyi média szerint Törökországban egyre inkább nő a pancsolt szesz fogyasztása, a rendőrség már nyáron elkezdett lecsapni a házi sörfőzőkre. Az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) szerint Törökországban volt a legnagyobb az alkohol ára augusztusban az EU-val és az Európai Szabadkereskedelmi Társulás (EFTA) tagállamaival összevetve.

A török vegyészmérnöki kamara hétfőn azt javasolta a kormánynak, hogy csökkentse az alkoholos italokra kivetett több mint 70 százalékos adót, elkerülendő, hogy további halálos áldozatokat követeljen a pancsolt szesz fogyasztása. (MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink