Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Nagy tételben érkeznek az állami megbízások Mészáros Lőrinc vejéhez is

Létrehozva:

Az egyik Homlok Zsolt vezette cég 3 év alatt 6,6 milliárd forint nyereséget hozott össze, amiből 4,4 milliárd forint osztalékot vett ki a tulajdonos, akinek a kilétét azonban homály fedi.

A 2019-es évet is eredményesen zárták Mészáros Lőrinc vejének, Homlok Zsoltnak az érdekeltségei – adta hírül a 24.hu. Mint kiemelik, Homlok legérdekesebb érdekeltsége a Vasútvillamosító Kft., amely egy prágai vállalkozáson keresztül jutott az érdekkörébe. A Rafinanz Promotion pedig azóta egy olyan vállalkozás tulajdona lett, amit a kedvező adózásáról ismert svájci Zug kantonban jegyeztek be. Homlok Zsolt  csak vezérigazgatóként jelenik meg a cégben.

A Vasútvillamosítóhoz nagy tételben érkeznek az állami megrendelések, de hogy most pontosan kinek a kezében van a vállalkozás, azt a svájci adóparadicsom homálya fedi. A titokzatos tulajdonoshoz mindenesetre az utóbbi három évben több milliárd forint tiszta haszon juthatott.

Homlok Zsolt 2017-ben vette feleségül Mészáros Ágnest. Ebben az évben a Vasútvill 7,3 milliárd árbevételt és adófizetés után 1,8 milliárd forint nyereséget könyvelhetett el. 2018-ban pedig már 16,3 milliárd forint bevételt és 3,4 milliárd forint nyereséget ért el a cég, ebből 2,3 milliárd forint osztalék kifizetésének van nyoma a 2019-es mérlegben. Tavaly folytatódott a sikerszéria, 14,1 milliárd forint árbevételt ért el a vállalat, a nyeresége pedig 2,2 milliárd forint volt, de az még nem derül ki a beszámolókból, hogy a 2019-es profitból mennyi pénzt visz haza a tulaj.

Három év alatt tehát 6,6 milliárd forint nyereséget hozott össze Homlok Zsolt érdekeltsége, és eddig 4,4 milliárd forint osztalékkivétnek van nyoma.

Nem muzsikált rosszul Homlokék családi cége, a Homlok Építő Zrt. sem: a tavalyi évet 4,8 milliárd forintos forgalom mellett 482,7 millió forintos adózott eredménnyel zárta, ebből 250 millió forintot vettek ki osztalékként, mint egy évvel korábban.

A Homlok Zrt. szintén remek eredményeket ér el a közbeszerzéseken. A tavalyi év eredményeire jellemző, hogy már 2019 hetedik napján megkapott egy 730 millió forintos szombathelyi megbízást (a Prenor Kertészeti és Parképítő Kft.-vel közösen), majd kiderült, hogy a víztorony 300 millió forintos renoválását és az Arany-patak harmincmilliós revitalizációját is ők nyerték el. Az év végén pedig újabb szombathelyi munkát zsebeltek be: 838 millió forintért a helyi képtár felújítását is Homlokékra bízták. Városi kötődését jelzi, hogy Homlok Zsolt a helyi sportklub, a Haladás VSE társadalmi elnöke.

 

Legnépszerűbb cikkeink