Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Fehér Ház: Donald Trump nem fertőz, az újabb vírustesztje negatív lett

Létrehozva:

Kampánykörúton van ellenfele, Joe Biden is, akin szintén rendszeresen végeznek vírustesztet, a legutóbbi hétfőn lett készen, és negatív volt.

Az amerikai elnök hétfői vírustesztje is negatív lett, az elnök nem fertőz, nem jelent fertőzésveszélyt másokra – szögezre le a Fehér Ház orvosa, Sean Conley, az elnöki hivatal szóvivőjének, Kayleigh McEnanynak megküldött közleményében. Az orvos ezzel zöld utat adott az elnöknek a kampány folytatásához.    

 

Trumpon az Abbott (gyógyszergyár) BinaxNOW antigéntesztjével végezték a tesztelést, ami azonban az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) szerint önmagában nem elégséges a Covid-19 fertőzés kizárásához, és nem javasolt egyedüli tesztként alkalmazni, sem a kezelés eredményességének alátámasztására. Trump ennek ellenére – az előzetes terveknek megfelelően – hétfőn este már Floridában kampányolt. Kedden Pennsylvaniába, szerdán Iowába, csütörtökön pedig Észak-Karolinába utazik.  

 

Kampánykörúton van Joe Biden, a demokraták elnökjelöltje is. Bidenen szintén rendszeresen végeznek vírustesztet, a legutóbbi hétfőn lett készen, és negatív volt. A 78 éves demokrata párti politikust Cincinnatiban tartott nagygyűlésén túlharsogták Donald Trump hívei, akik „még négy évet” felkiáltásokkal szakították meg a beszédét. Több felmérés szerint is Biden több tagállamban javított támogatottságán.

 

(MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink