Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Egészségügyi anomália miatt felfüggesztették a Johnson and Johnson vakcinájának tesztelését

Létrehozva:

Felfüggesztette a Johnson and Johnson amerikai gyógyszeripari óriás a koronavírus elleni vakcinájának tesztelését: az egyik tesztalanynál megmagyarázatlan egészségügyi probléma lépett fel.

A cég egyike azoknak, amelyek versengenek azért, hogy elsőként állítsanak elő védőoltást a betegség ellen. A tesztelés jelenleg a három szakaszból álló klinikai próbák utolsó részében tart, eddig a vakcinát emberek ezreinek adták be, hogy vizsgálják hatékonyságát és biztonságos alkalmazását.

A Johnson and Johnson a múlt hónapban azt közölte, hogy három kontinensen hatvanezer embert akar bevonni a kísérletek harmadik szakaszába. Hétfőn azonban egy közleményben azt írták: általában egy klinikai teszt során előfordulnak betegségek, még súlyosak is, és várható, hogy a nagyobb létszámban végzett kísérleteknél nagy számban jelennek meg.

Azt is megállapították, hogy különbség van abban, ha vizsgálati szinten jelentik be a kísérletek felfüggesztését, mint amikor egy egészségügyi hatóság rendeli el ugyanazt.

A cég hangsúlyozta, erősen elkötelezett a vakcina biztonságos használata iránt, és hogy a kísérletben résztvevő alany betegségét vizsgálják a vállalat orvosai, valamint a független ellenőrző testületek egészségügyi emberei.

 

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink