Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

A világ 10 legjobb szimfonikus zenekara közé került a Budapesti Fesztiválzenekar

Létrehozva:

Fotó: Kurcsák István

A BBC Music Magazine által összeállított, a világ legjobb szimfonikus együtteseit szemléző listára felkerült a Fischer Iván vezette budapesti zenekar is.

Többek között a bécsi, a berlini, a londoni, a Los Angeles-i filharmonikusok mellett a Fischer Iván és Kocsis Zoltán által 1983-ban alapított Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) is felkerült a neves zenei magazin tízes listájára – írta meg a hvg.hu.

A BFZ a nemzetközi zenei élet legfontosabb koncerthelyszínein, a New York-i Carnegie Hallban és Lincoln Centerben, a bécsi Musikvereinban, a londoni Royal Albert Hallban és Barbican Centre-ben is koncertezik. Állandó vendége a Mostly Mozart Fesztiválnak, a Salzburgi Ünnepi Játékoknak és az Edinburgh-i Nemzetközi Fesztiválnak. Két alkalommal nyerte el a Gramophone-díjat.

2013-ban Mahler 1. szimfóniájának felvételéért Grammy-díjra jelölték, Mahler 5. szimfóniájának felvételéért 2014-ben megkapta a Diapason magazin rangos díját, a Diapason d’Ort. A Mahler-felvételeket most is kiemelte a magazin a zenekar bemutatásában.

 

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink