Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Mick Schumacher a Forma 1-be tart

Létrehozva:

Fotó: Clari Massimiliano - Shutterstock

Az Alfa Romeo színeiben Kimi Räikkönen mellett versenyezhetne.

Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója szerint Mick Schumacher a jövő évi Forma-1-es idényben az Alfa Romeo versenyzője lesz – írja az MTI. „Tudom, melyik versenyzők vannak a piacon, és tudom, milyen beszélgetések zajlanak. Ezekből arra következtetek, hogy Mick Schumacher és Kimi Räikkönen lesz jövőre az Alfa Romeo pilótapárosa. Úgy gondolom, ez egy kiváló kombináció” – mondta egy osztrák televízió-műsorban a 77 éves sportvezető.

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher 21 éves fia jelenleg vezeti a pontversenyt Forma-2-ben, amelyet az elitkategória előszobájának tartanak.

„Ha a junior kategóriákat nézzük, az első évet mindig szerényen kezdte, majd a második idényben csúcsformába került. Ilyen sikerek után feltételezhető, hogy hasonlóan teljesít majd a Forma-1-ben is” – magyarázta Helmut Marko. Mick Schumacher tagja a Ferrari utánpótlás-programjának, Marko szerint ezért is kézenfekvő, hogy annak testvércsapatában versenyezhet a Forma-1-ben.

A fiatal pilóta már pénteken bemutatkozhatott volna, mivel úgy volt, hogy a Nürburgringen rendezett Eifel Nagydíj pénteki szabadedzésén ő vezeti az egyik Alfa Romeót, ám a heves esőzés miatt aznap mindkét gyakorlás elmaradt.

Legnépszerűbb cikkeink