Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Élete végéig rács mögött maradhat a túronyi kettős gyilkos

Vámosi Ágoston

Létrehozva:

Az ítélet még nem jogerős, K. Zsolt a feltételes szabadságra bocsátás miatt fellebbezett.

Ismét életfogytig tartó fegyházra ítélte hétfőn a Pécsi Törvényszék azt a férfit, aki 2016-ban fejszével megölte idős szomszédját a Baranya megyei Túronyban, közölte a bíróság az MTI-vel.

A vádlottat a Pécsi Ítélőtábla idén januárban már egyszer elítélte, mert 2016 májusában megölte 81 éves szomszédját, és pénzt, ingóságokat, okiratot vitt magával a házából. Az akkori ítélet szerint a vádlott leghamarabb 25 év múlva lett volna feltételesen szabadságra bocsátható.

Tavaly nyáron a Készenléti Rendőrség elmondta: újabb emberöléssel gyanúsítják az elkövetőt. Nyilvánvalóvá vált ugyanis, hogy nem baleset okozta egy leégett túronyi ház romjai között megtalált 88 éves asszony halálát. Az akkor 27 éves férfi 2017 februárjában betört az idős nő házába, késsel megszúrta, és rágyújtotta az épületet. A földre került áldozat szén-monoxid-mérgezés miatt halt meg. Az eset alig két hónappal azelőtt történt, hogy a vádlottat az első gyilkosság miatt elfogták. A második gyilkosság miatt perújításra volt szükség.

A vádlott, K. Zsolt szeptemberi meghallgatásakor beismerte a második gyilkosság elkövetését, ezért október 12-én a férfit nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, emberölés miatt, és okirattal visszaélésért is elítélték. A férfi az új ítélet szerint feltételes szabadságra nem bocsátható.

K. Zsolt és védője fellebbezett ellene a feltételes szabadságra bocsátás érdekében, tehát az ítélet nem jogerős.

Legnépszerűbb cikkeink