Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Átadtak négy új CAF villamost

Létrehozva:

22-t novemberig fognak üzembe helyezni. Vitézy Dávid gyanakszik. 

Hétfőn reggel Karácsony Gergely főpolgármester és Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes részvételével átadtak 4 új CAF-villamost, amelyek az 1-es vonalán fognak járni. A fennmaradó 22 jármű várhatóan novembertől követi ezt a négy szerelvényt. Az új villamosok átadására az elmúlt időszakban többször említett technikai hibák kijavítása, hiányosságok pótlása után megszerzett közlekedési hatósági végzés megszerzésével nyílik végre lehetőség, írja a BKK.

Megszólalt az ügyben Vitézy Dávid is. A Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója azt gyanítja, politikai okok állhatnak annak hátterében, hogy még mindig nem járnak azok a CAF-villamosok, amelyeket már több mint egy éve leszállított a spanyol gyártó, írja az MTI. Vitézy Dávid hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában emlékeztetett, 26 ilyen villamost rendelt meg még az előző városvezetés, s ezek tavaly nyáron meg is érkeztek, csakhogy az azóta eltelt több mint egy év alatt sem sikerült forgalomba állítani a járműveket.    

Hangsúlyozta, a klimatizált, alacsonypadlós járművekkel mindenki elégedett, és soha nem érte panasz őket; az elvégzett vizsgálatok is azt támasztották alá, hogy minden műszaki követelménynek megfelelnek és a fékkel – amelyet korábban kifogásoltak – sincs semmi baj. Ráadásul azok az uniós források, amelyekből a villamosokat is vásárolták, az év végén lejárnak, tehát ha nem teljesítik a feltételeket, akkor elveszhetnek – figyelmeztetett.    

Vitézy Dávid az ügyet úgy értékelte, hogy a fővárosban jelenleg felelősséghárítás és egymásra mutogatás zajlik, miközben a “legképtelenebb” érveket hozzák fel; a CAF-villamosok a “politikai túszejtés” áldozatai. Ha a járműveket arra használnák, hogy hibát találjanak az előző városvezetés munkájában, akkor erre nem alkalmasak, mert nincs bajuk, s ugyanolyanok, mint amilyenek már régóta közlekednek Budapesten – fogalmazott a vezérigazgató.

Legnépszerűbb cikkeink