Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

Ismét megnyerte a Roland Garrost a Babos-Mladenovic páros

Létrehozva:

2019 után 2020-ban is sikerült győzni.

Babos Tímea és Kristina Mladenovic másfél óra alatt 6:4, 7:5-re legyőzte az Alexa Guarachi, Desirae Krawczyk chilei, amerikai duót a francia nyílt teniszbajnokság (Roland Garros) döntőjében – írja a Nemzeti Sport. A páros tavaly is győzött, sikerült megvédenie a címét.

Az elődöntőt maratoni, két és fél órás csatában megnyerő Babos Tímea, Kristina Mladenovic páros a döntőben egyértelmű esélyesnek lépett pályára a 14. helyen rangsorolt Alexa Guarachi, Desirae Krawczyk chilei, amerikai duó ellen.

A címvédő magyar-francia kettős jól kezdett, az ellenfél második adogatójátékát elvette, ám a chilei-amerikai páros azonnal visszabrékelt. A folytatásban mind a két oldalon sok kettős és ki nem kényszerített hiba jellemezte a játékot, de hetedik gémben Baboséknak sikerült újra brékelniük, majd a hatodik szettlabdát értékesítve a játszmát is megnyerték 6:4-re.

A címvédő páros a második szettben is nagyon messze volt a legjobbjától, ennek ellenére sikerült 3:1-re elhúzniuk. A brékelőnyt azonban a hatodik gémben elveszítették, innentől pedig igazi „brékcsata” kezdődött: egymás után további öt elveszített adogatójáték következett.

A magyar, francia kettős 6:5-ös vezetésénél megszakadt a sorozat, Mladenovic szervajátékának végén behúzták a meccset (6:4, 7:5), és így 2019 után 2020-ban is megnyerték a Roland Garrost, összességében pedig már a negyedik Grand Slam-győzelmüket (2018-ban és 2020-ban az Australian Openen nyertek) aratták közösen.

A döntő eredménye:

Babos, Mladenovic (magyar, francia, 2.)–Guarachi, Krawczyk (chilei, amerikai, 14.) 6:4, 7:5

Legnépszerűbb cikkeink