Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Orbán zöldfordulata csak egy kommunikációs lufi

Létrehozva:

Dorosz Dávid, klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettes

A klímavédelemért és fejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes, Dorosz Dávid keményen bírálja a kormány zöldfordulatát.

Dorosz Dávid a 168 Órának adott interjújában elmondta, hogy egyre kevésbé tud a főváros a kormánnyal együttműködni, tárgyalni. Úgy látja, a Fidesz nem lép érdemben a zöld- és fenntartható fejlődésért és a klímavédelemért. „Azt látjuk, hogy a kormány szinte csak olyan fejlesztéseket támogat Budapesten, amelyek az olimpiai helyszínekhez kapcsolódnak. Számomra egyértelmű, hogy Orbán Viktornak továbbra is az olimpiarendezés a fő célja” – nyilatkozta.

A közlekedési kérdésekben ellentmondást lát: szerinte az autósok és a biciklisek összeugrasztása a cél, Vitézy Dávid kinevezése pedig csak egy látszatintézkedés volt, hogy a Fidesz megmutassa, hogy „van egy barátságosabb, zöldebb, modernebb arca is”.

A Városliget védelméről ellentmondást nem tűrően nyilatkozott a politikus: mindenáron meg szeretnék előzni az építkezések elkezdését. Dorosz úgy látja, hogy a főváros fejlesztése érdekében a Közfejlesztések Tanácsával tud az önkormányzat szakmai párbeszédeket folytatni. Dorosz szerint „Orbán Viktor kizárólag úgy tekint Budapestre, mint a haveri üzletek játszóterére és a politikai bosszú terepére”.

 

A teljes interjú a 168 Óra oldalán olvasható. 

Legnépszerűbb cikkeink