Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Nyílt napot tartanak a magyar sörfőzdék

Létrehozva:

Forrás: Unsplash/Gerrie van der Walt

Országszerte különböző programokkal várják a kisüzemi sörfőzdék a folyékony kenyér rajongóit.

Főzdelátogatás, sörkóstoló, közös sörfőzés és még sok más, gasztronómiai program látogatható ma a főzdékben. A kisüzemek bemutatják a vendégeknek a sörkészítés folyamatát.

Régi és új sörfőzdék is részt vesznek a programsorozatban. Vas megyében Csempészkopácson a néhány hete megnyílt Krenner Brewery-t látogathatjuk meg, Győrújbaráton a Vaskakas Sörfőzdében tanulhatunk a komlótermesztésről. Nógrádban a rétsági Fűtőház lesz nyitva, ahol helyi sajtok egészítik ki a sör-élményt. Dombóváron a Kissler Sörfőzde, Mecseknádasdon a Karl Microbrewery készül attrakciókkal.

Budapesten is lesz program bőven: sörkóstoló tréning és ízhiba-bemutató a Fehér Nyúl Sörfőzdénél, a First Craft Beer bemutatja saját Oktoberfest sörét, Csepelen pedig ajándék sörrel és alkoholmentes „fickósörkóstolóval” is várják a Rizmajer Sörfőzdébe látogatókat.

Borvidékeken is működnek sörfőzdék, ezekben a régiókban a főzdék a borászatokkal együttműködve készülnek programokkal, így mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő nedűt.

Az elmúlt években egyre népszerűbbek hazánkban a kézműves sörök, ezt az igényt hivatott kiszolgálni a Nyitott Főzdék Napja. A programokon a részvétel ingyenes, csak a fogyasztásért, illetve a kóstolókkal egybekötött főzdelátogatásért kell fizetni. A résztvevő sörfőzdék listája a www.nyitottfozdeknapja.hu oldalon érhető el.

 

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink