Magyarország

Koronavírusos lett az egyik covid-kórház főigazgatója

Published

on

Adorján Gusztávot Budapesten kezelik, egyébként a nyíregyházi közgyűlés legnagyobb frakciójának vezetője a Fidesz-KDNP színeiben.

Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és az Egyetemi Oktatókórház főigazgatója elkapta a koronavírust, ezért kórházi ellátásra szorul – értesült a Magyar Narancs.

Vitkai Éva, a kórház sajtófőnöke szerint Adorján Gusztáv esetében is lefolytatták az előírt kontaktkutatást, és egyelőre a közvetlen munkatársai között nem találtak fertőzöttet.

A 66 éves főigazgató a veszélyeztetett korba tartozik, így súlyosabb állapota miatt Budapesten kezelik.

A főigazgató felépüléséig az oktatókórház orvosigazgatója, egyben főigazgató-helyettese látja el Adorján Gusztáv feladatait.

Ez egyébként az a covid-kórház, ahol – az operatív törzs döntése szerint – Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye összes középsúlyos és súlyos covid-fertőzöttjét fogadják.

 

Adorján Gusztáv egyébként a nyíregyházi közgyűlés legnagyobb frakciójának vezetője a Fidesz-KDNP színeiben. A főigazgató szeptember 30-án még részt vett egy bizottsági ülésen, de az október elsejei közgyűlésen már nem jelent meg. Egyelőre nem tisztázott, hogy fertőző betegsége miatt nem vett-e részt az eseményen – írták.

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version