Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Gázömlés volt a földvári biofinomítóban

Létrehozva:

A polgármester szerint nincs szükség lakosságvédelmi intézkedésekre, de sérültekről is érkeztek hírek.

A szivárgó klórgáz mennyisége és koncentrációja nem olyan magas, amely miatt lakosságvédelmi intézkedéseket kellene tenni – nyilatkozta az Indexnek Horváth Zsolt, Dunaföldvár polgármestere.

 

A város vezetője a portálnak megerősítette, hogy a Pannon Bio Zrt. gyárterületén gázszivárgás történt a reggeli órákban, de mint Horváth Zsolt elmondta, a gázmennyiség és koncentrációja nem olyan magas, amely lakosságvédelmi intézkedéseket kívánna. A katasztrófavédelem szakemberei jelenleg is a helyszínen vannak, folyamatosan mérik a levegő szennyezettségét.

 

A hírről, miszerint tisztázatlan okból nagy mennyiségű gáz került a légtérbe a dunaföldvári bioetanol gyár üzemi területéről, a dunaujvaros.com értesült. A portál úgy tudja: a környék lakóit és az intézményeket az ablakok becsukására szólították fel.

 

A Dunaföldvár Polgármesteri Hivatal Facebook-oldalán pár órája került fel egy rövid tájékoztatás, miszerint ipari baleset történt, a katasztrófavédelem és a tűzoltóság a helyszínen van:

 

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.


 

A Telex ugyanakkor úgy tudja, sérültek is vannak:  folyamatosan járnak a szirénázó mentők, de a katasztrófavédelem szóvivője nem adott pontosabb információt. A Dunaújváros.com élő tudósításában azt írja, a balesetnek több súlyos és még több könnyű sérültje van.

Legnépszerűbb cikkeink