Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Orvosai szerint Donald Trump teljesen tünetmentes

Létrehozva:

Állapota stabil, láza sincs napok óta.

Donald Trump amerikai elnök az elmúlt 24 órában teljesen tünetmentes volt és napok óta nincs láza – közölte Sean Conley, a Fehér Ház orvosa szerdán, miután az elnököt az előző napokban koronavírus-fertőzés miatt kezelték. A vizsgálatok szerint Trump vérében kimutathatóak a Covid-19 antitestjei.

Sean Conley hangsúlyozta, hogy Donald Trump állapota stabil.

Donald és Melania Trumpnál a múlt héten csütörtökön diagnosztizálták a koronavírus-fertőzést, az elnököt végül pénteken kórházba is szállították. Trumpnak a bethesdai Walter Reed katonai kórházban az első napon kétszer is szüksége volt oxigénre – bár ezt csak vasárnap hozták nyilvánosságra -, és több gyógyszert, köztük egy kísérleti antitest-készítményt és Remdesivirt kapott. A Remdesivir-kezelést keddig kapta, vagyis még azt követően is, hogy hétfőn este visszatérhetett a Fehér Házba.

Trump a Fehér Ház egy elkülönített részében folyamatosan dolgozik, viszont azóta az elnöki rezidencia több munkatársáról derült ki, hogy megfertőződött a koronavírussal. Így például vírusos lett Hope Hicks, a Fehér Ház kommunikációs igazgatója, Kayleigh McEnany, az elnöki hivatal szóvivője, aki hétfőn vonult karanténba. Stephen Miller elnöki főtanácsadó pedig kedden este jelentette be, hogy pozitív lett a vírustesztje.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink