Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Milliókat köszönhet egy fideszes politikus családja egy pályázatnak

Létrehozva:

Witzmann Mihály személyesen kezdeményezte év elején Orbán Viktornál, hogy a kormány támogassa a magánszálláshelyek fejlesztését, a tárgyalások eredményesnek bizonyultak.

Nyáron egy fideszes politikus két hozzátartozója is nyert a Kisfaludy-program szálláshely-fejlesztési pályázatán: Witzmann Mihály felesége 2,4 milliót, édesanyja 2 millió forint állami pénzt kapott – írja a 24.hu a Blikk cikke nyomán.

Az oldalak közlik, hogy Witzmann személyesen kezdeményezte év elején Orbán Viktornál, hogy a kormány támogassa a magánszálláshelyek fejlesztését:

“A tárgyalások eredményesnek bizonyultak, így a Magyar Turisztikai Ügynökség már májusban meghirdette a magán- és egyéb szálláshelyek fejlesztését célzó pályázati felhívást. A kezdeményezéssel az volt a célom, hogy a szállodák, kempingek és a panziók mellett a legkisebbek, azaz a magánszálláshely-kiadók is részesülhessenek állami támogatásban”- írta a politikus.

A Blikk megkereste Witzmannt, aki azt mondta, édesanyja és anyósa a ’80-as évek eleje óta foglalkozik magánszálláshely-kiadással a Balatonnál. Anyósa helyett pedig azért a neje nyerte a pályázatot, mert a lakáskiadások a felesége nevén történnek, és ez már azelőtt is így működött, hogy ő elvette volna.

“A meghirdetett pályázati konstrukcióban összesen 60 milliárd forint állt rendelkezésre, amiből 45 milliárd forintot ítéltek oda a nyerteseknek, vagyis 15 milliárd forint így is megmaradt! Ebből az is következik, hogy az édesanyám lakásának kettő, illetve anyósom lakásának három szobájára beadott pályázat senki számára nem okozott semmiféle hátrányt, és senkinek nem csökkentette a nyerési esélyeit.” – zárta Witzmann.

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink