Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Indonéziában is tüntetnek

Létrehozva:

Közel négyszáz tüntetőt vett őrizetbe szerdán az indonéz rendőrség, egyesek Molotov-koktéllal és éles lőfegyverrel voltak felfegyverkezve. Dél-Ázsia legnagyobb gazdaságában második napja tart a tiltakozás a vitatott munkatörvénykönyv ellen.

Szerdán legalább tizenkét helyen tüntettek, a rendőrség 183 embert vett őrizetbe a parlament előtt a dél-szumátrai Palembangban, további 200 embert Jakartában állítottak elő, egy nappal azután, hogy több városban könnygázt és vízágyút vetettek be a tömegoszlatáshoz.

A tiltakozók azt követelik a kormánytól, hogy vonja vissza a szakszervezeteket felháborító salátatörvényt, szerintük ugyanis az a cégeknek kedvez, sérti a dolgozók jogait és ártalmas a környezetre nézve.

A jávai Semarang városban készült felvételeken a helyi parlament körüli sövényt leromboló feldühödött tüntetőket lehetett látni, Jakartában és Bandungban pedig diákok köveket dobáltak és autógumikat gyújtottak fel.

A jogszabályt Joko Widodo elnök támogatásával fogadták el, mint a koronavírus-világjárvány által sújtott gazdaság talpraállításának és a külföldi beruházások bevonásának eszközét.

(MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink