Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

A Kodolányi Egyetem szép gesztussal emlékszik meg Győrffy Miklósról

Létrehozva:

Felvette Győrffy Miklós nevét a Kodolányi János Egyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének Médiacentruma.

Győrffy Miklós Táncsics Mihály-díjas újságíró, tanszékvezető és egyetemi oktató volt, aki 1993-ban létrehozta Magyarország első kommunikáció tanszékét a Kodolányi Egyetemen.

Győrffy Miklós nemcsak a Magyar Rádió és a Magyar Televízió meghatározó egyénisége volt, hanem a magyar újságírásban és médiaoktatásban is maradandót alkotott.

„Győrffy Miklós már életében legenda volt, büszke vagyok rá, hogy nem csupán kollégák, intézményalapítók, de barátok is voltunk. Az egyetem egykori Vörösmarty Rádiójának munkatársai, egyetemista gyakornokai, diákjai örökké hálásak lesznek az útmutatásokért, amelyek elsősorban a szakmáról szóltak, ám emberségre is tanítottak Emlékét nem csupán ez az emléktábla fogja őrizni a Kodolányi János Egyetem falán, tavasszal egy emlékkonferenciát rendezünk és egy könyvet is

megjelentetünk, így tisztelegve méltóképpen egyetemünk média tanszékének alapítójára, tanszékvezetőjére, rádiósok és televíziósok generációinak mesterére.” – emlékezett meg Győrffy Miklósról Dr. Szabó Péter, a KJE rektora.

 

A Táncsics Mihály-díjas újságíró életének hetvenhetedik évében, 2020 tavaszán halt meg.

Legnépszerűbb cikkeink