Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

2.9 milliárd jut egy patak rehabilitációjára

Létrehozva:

Forrás: Wikipédia

1,4 milliárd forint jut a Szent László-patak rehabilitációjára a korábbi 1,5 milliárd forint mellé – jelentette be csütörtökön, Bicskén a térség fideszes országgyűlési képviselője a Fejér megyei város polgármesterével közös sajtótájékoztatóján.

Tessely Zoltán, aki a Pannónia Szíve és a Velencei-tó területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos is egyben, jelezte, hogy a kormány, meghallva a vízfolyás mentén élők és főként az ott gazdálkodók igényeit, további forrásokat biztosított. Az újabb 1,4 milliárdos támogatás ugyanis főként a vízgazdálkodási helyzet további javítását, az aszályos időszakokban jelentkező vízigények kielégítését, valamint a természetes vízkészletek hasznosíthatóságát segíti elő.

A képviselő megnyugtatónak nevezte, hogy a 2018-ban elkezdett vízügyi fejlesztés első üteme a várt eredményt hozta, és a júniusi nagy esőzések után nem öntötte el a patak Bicske városát. Megemlítette, hogy Bicske mellett Csabdit, Gyúrót és Martonvásárt érintik a beruházások, és reményei szerint 2021 őszére el is fognak készülni.

Bálint Istvánné (Fidesz-KDNP), Bicske város polgármestere felidézte, hogy a korábbi időszakokban az áradások és a villámárvizek is nagy gondokat okoztak a település alacsonyabban fekvő részein, ahová a patak rendszerint kiöntött. Az idén júniusban kétszer is nagy eső zúdult a városra, a település egyes részein problémákat is okozott, ám a Szent László-patak közelében élőket nem veszélyeztette a nagy mennyiségű víz, köszönhetően a rehabilitációnak.

(MTI)

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink