Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Rejtély: vajon miért vette fel újra a volt férje nevét Rogán-Gaál Cecília?

Létrehozva:

Rogán Antal és Gaál Cecília 2019 novemberében jelentette be, hogy elválnak. Erre nem sokkal később hivatalosan is sor került.

Cecília azonban még egy jó ideig továbbra is Rogán-Gaál néven szerepelt. A nyilvánosan elérhető hivatalos adatbázisok tanúsága szerint a propagandaminiszter exe két társaságban tulajdonos. A reklámpiacon működő Nakama & Partners Kft.-ben a szavazati joga meghaladja az 50 százalékot, míg a világháló-portál szolgáltatást nyújtó Top News Hungary Kft.-ben minősített befolyással rendelkezik, ami legalább 75 százalékos tulajdoni hányadot jelent. Mindkét cég üzletrészén a volt miniszterfeleség az évek óta meglévő barátnőjével, Sarka Katával osztozik.

Idén július végén újra férjhez ment Cecília, Szendrei Dániel teniszezőhöz, meg is vált exe nevétől. A cégbíróság július 2-án jegyezte be mindkét vállalkozásnál, hogy az üzletasszony újra Gaál Cecília Ágnes néven működik tovább. 

Aztán a cégbíróság szeptember 14-én a Top Newsnál és a Nakama & Partnersnél is azt jegyezte be, hogy a propagandaminisztertől való válása után csaknem tíz hónappal ismét Rogán-Gaál Cecília Ágnes néven fut tovább. Ám még ugyanaznap kiderült, hogy tévedés történhetett, szeptember 14-én a cégbíróság ismét a Gaál Cecília Ágnes nevet jegyezte be. 

Csakhogy egy héttel később, szeptember 21-én megint változás történt, Cecília vezetékneve előtt ismét megjelent a Rogán név. Egy héten belül immár másodszor. 

A névváltoztatás törvényi indoklásától sem lehet okosabb az ember, nem kerülhet közelebb a névváltoztatási misztikum megfejtéséhez. A bejegyzések ugyanis a cégtörvény azon paragrafusa szerint történtek, miszerint „A természetes személyek nyilvántartását vezető szerv értesítése alapján automatikusan, vagy a természetes személyek nyilvántartásából történő cégbírósági adatigénylés útján hivatalból jegyzi be a cégjegyzékbe a 38. § (3) bekezdése szerinti kapcsolati kóddal rendelkező természetes személy cégjegyzékben szereplő természetes személyazonosító adatainak és lakcímének változását.” Személyazonosító adatnak a családi és utónév, a leánykori név, a nem, a születési hely és idő, az anya leánykori családi és utóneve, a lakóhely, a tartózkodási hely, a társadalombiztosítási azonosító jel számít. Cecília lakcíme pedig évek óta nem változott, az egy, Budapest XII. kerületi, Felhő utcai ingatlanra mutat – írja az Mfor.

Legnépszerűbb cikkeink