Connect with us

Nagyvilág

Óriási veszteségeik miatt bércsökkentések várhatóak az FC Barcelonánál

Létrehozva:

A játékosok fizetése mellett az edzők, illetve a háttérszemélyzet járandósága is csökkenni fog.

Bércsökkentések várhatóak az FC Barcelona labdarúgócsapatánál a koronavírus-járvány okozta bevételkiesés miatt.

A katalán csapatnál az értesülések szerint a játékosok fizetése mellett az edzők, illetve a háttérszemélyzet járandósága is csökkenni fog, mert a világjárvány következtében mintegy 97 millió eurós bevételkiesést kellett elkönyvelniük az éves pénzügyi jelentésben.

A forrás szerint a munkavállalók – köztük a játékosok – a közeljövőben kineveznek valakit, aki képviseli az érdekeiket a vezetőséggel való tárgyalások során.

A Barcelona már több mint 200 millió euró bevételkiesést volt kénytelen elkönyvelni. A 2019/20-as idényben a járvány hatásai 97 millió eurós veszteséget okoztak. Az egyesület bevételei 855 millió euróra tehetők, ám ez az összeg mintegy 203 millióval lett volna magasabb a gazdasági válság nélkül, vagyis a bevételek – az eredeti terveknek megfelelően -– átlépték volna az 1 milliárd eurót.

A világjárvány nélkül 2 millió eurós nyereséggel zárta volna a szezont a Barcelona, amely hozzáfűzte: a hatások kontroll alatt tartásával és a kiadások csökkentésével nagyjából 74 millió eurót spórolt.

(MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink