Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Nadal elődöntős a Roland Garroson

Létrehozva:

A 13. győzelmére készülő spanyol az ellen játszik majd, aki Rómában legyőzte.

A címvédő spanyol Rafael Nadal kedd éjszaka három szettben legyőzte az olasz Jannik Sinnert és bejutott a francia nyílt teniszbajnokság férfiversenyének elődöntőjébe, írja az MTI.

A 13. párizsi diadalára készülő Nadal és a mindössze 19 éves riválisa kiélezett csatát vívott az első játszmában. Sinner szinte végig magabiztosan hozta az adogatójátékait, és 5:5-nél sikerült elvennie Nadal szerváját. Ezután viszont megremegett, nem tudta kiszerválni a szettet, majd a rövidítésben is pontatlanabb volt ellenfelénél, két hiba meg egy hálón megpattanó labda megpecsételte a sorsát.

Az elszalasztott lehetőség látszólag nem törte meg a fiatal olasz teniszezőt, aki a második játszma elején jobban játszott a spanyol ellenfelénél, de hiába került 3:1-es előnybe, Nadal gyorsan visszabrékelte. A szakasz hajrájában ráadásul Nadal 4:4-nél nyerte el újra Sinner szervajátékát és végül 6:4-gyel övé lett a szett.

A folytatásra a spanyol egyre jobban teniszezett, Sinner pedig nem tudott neki ellenállni, így a harmadik játszmát simán nyerte Nadal, aki az elődöntőben a 12.-ként rangsorolt argentin Diego Schwartzmannal találkozik majd.

Érdekesség, hogy a pályafutása első Grand Slam-elődöntőjére készülő dél-amerikai sportoló szeptemberben, a Roland Garrost megelőző római tornán – karrierje során először – legyőzte a spanyol salakkirályt.

Eredmények, negyeddöntő:

Nadal (spanyol, 2.)-Sinner (olasz) 7:6 (7-4), 6:4, 6:1

Korábban:

Schwartzman (argentin, 12.)-Thiem (osztrák, 3.) 7:6 (7-1), 5:7, 6:7 (6-8), 7:6 (7-5), 6:2

Korábban:

Nők:

Podoroska (argentin)-Szvitolina (ukrán, 3.) 6.2, 6:4

Swiatek (lengyel)-Trevisan (olasz) 6:3, 6:1

Női páros, negyeddöntő:

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Marta Kosztyuk, Aljakszandra Szasznovics (ukrán, fehérorosz) 6:2, 7:5

Legnépszerűbb cikkeink