Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Gréczy jelölésének átgondolására kéri a DK-t és az MSZP-t Baranyi Krisztina

Létrehozva:

Gréczy Zsolt a DK eredményváró rendezvényén egy fővárosi romkocsmában 2018. április 8-án, az országgyűlési képviselő-választás napján. Fotó: MTI / Illyés Tibor

„Amint az nyilvánosságra került, a most alakuló ferencvárosi médiacég felügyelőbizottságába a DK és az MSZP Gréczy Zsoltot, a Demokratikus Koalíció korábbi szóvivőjét jelölte, aki tavaly decemberben lemondott parlamenti mandátumáról” írta közösségi oldalán Ferencváros polgármestere, hozzátéve, hogy Gréczy annak idején azzal indokolta lemondását, hogy a nem sokkal korábban nyilvánosságra került intim fényképei miatt kitört botránnyal nem szeretné a pártját terhelni. 

„Azóta számos sajtópert nyert a jobboldali szennymédia képviselőivel szemben, amelyek azt állították, hogy a képekkel nőket zaklatott. Nem szeretném elvitatni Gréczy Zsolt igazságát és nem tisztem megítélni politikai rehabilitációjának indokoltságát. Amennyiben a DK úgy ítéli meg, hogy újra szükség van Gréczy Zsolt politikai munkájára, újra van helye a párt politikusai között, akkor a mellette való kiállást, visszatérését a magyar közéletbe annak a politikai közösségnek kell saját szervezetén, érdekkörein belül képviselnie, amelynek érdekeire hivatkozva meghozta azt a súlyos döntést, hogy visszavonul a politikától” – fogalmazott Baranyi, hozzátéve, hogy nem tartja szerencsésnek és támogatni sem tudja, hogy „Gréczy Zsolt, aki eddig semmilyen módon nem vett részt Ferencváros közéletében, itt térjen vissza”.

Baranyi kijelentette, hogy „a várost vezető politikusoknak folyamatosan hazugságok és mocskolódások ellen kell védekeznie, miközben az elért eredményeink azt mutatják, hogy már egy év alatt is lehet tisztább, zöldebb, korrupciómentes Ferencvárost teremteni. A kerület nem tud több politikai terhet cipelni.”

A polgármester ezért arra kérte a Gréczyt jelölő pártokat, hogy gondolják át a jelölést, és azt is megjegyezte, hogy a DK-MSZP frakció jelöltjének elfogadása eddigi politikai pályájával sem lenne könnyen összeegyeztethető.

Legnépszerűbb cikkeink